6 Nisan 2012 Cuma

Manele, Varis Oncesi Egitim ve Nihayet Romanya

Iyi gunler herkese,
Bu yazimla Blog gundemini sarsacagim herhalde yine. 3 ana baslik sectim yazim icin, Bunlar > Manele ya da diger adiyla Romenlerin meshur Gpsy muzigi, Ankarada gerceklesecek olan Varis oncesi egitimi ve Romanya yani ana destinasyon.
Oncelikle, bu yaziyi yazarken, keyifle kulakligimla Manele dinledigimi belirtmeden edemeyecegim. Manele, ya da Romencede manea, Romen Gypsy halkinin soyledigi ve kendine has melodisi olan, genelde belli basla calgilarla calinan ornegin Akerdion vs. Ritme dayali bir muzik cesidir.  Manele de yerinde durma sansiniz yok. Muhtemelen muzik calmaya baslayinca, yerinizden kalkar dans etmeye baslarsiniz. Manele ikiye ayrili, Klasik ve modern Manele. Klasik Manele, Turk kokenlidir. Turkiyedeki calga muziklerine cok benzer. Modern manele ise Roman muziginin agirlikta oldugu ve bir miktar Turk esintilerinin de oldugu muzik cesidir. Manele, Tum balkan ulkelerinde var olan bir muzik cesididir. Yani , eger Bulgaristana gittiginizde ya da Sirbistana gittiginizde ayni ya da benzer ritimleri bulursaniz sasirmayin. Ornegin romen unlu Manele sarkicisi Adrian Minune ( Copil )
Muzigini bir parca da olsa Turkiyeden almis.
Manelenin en buyuk ozelligi , onceleri sossuz olup, gunumuzde modern manelede sarki sozleri olmasidir. Bu bilgiyi siz manele muzigini merak edenler icin verdim. Umarim yararlanmissinizdir.
Gonulluluk yaklasiyor. 16 ile 19 nisan arasinda Ankaraada Dedeman otelde toplaniyoruz. Burada yaklasik 3 gun bir varis-oncesi egitimi alacagiz. Bu arada Ibrahim demirel ve Koordinatorumuz Nurcan battaloglu ile tanisma firsatimiz olacak. Sorulacak cok sey var, bir soru listesi yapmam lazim, tabi ki Bilgiyasarimi yanima almam lazim arkadaslarla iletisimi koparmamak icin :-)
Ankaradadan geldikten sonra artik, cantalari, valizleri , giysileri ve hediyeleri paketlemenin vakti gelmis olacak. Ha bu arada, 2 gun once Sercanla Vize basvurumuzu yaptik. Tahminen 20 is gunu icinde Vizemiz cikacak. Onun icin bir ara Etilere gitmek lazim . Alinacak ucak biletine gore de Romanyaya ne zaman gidecegimiz kesinlesecek. Mayisin 5 i gibi en gec orda olmayi planliyoruz. Simdilik bu kadae yazacaklarim. Siz sevgili blogseverler, eger sorunuz olursa, cekinmeyin yazin.


O zi placuta,
Furkan Arisoy
06.04.2012
Vineri





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder