18 Nisan 2012 Çarşamba

Varis Oncesi Gonulluluk Egitimi Ankara

Merhabalar,
Uzun bir maratonun son halkasi olan Varis oncesi egitiminin bitmesine artik saatler kaldi. Gunler hizlica gecip gitti. Istanbuldan Ankaraya geldik, ve geldigimiz gun burada birbirinden iyi , guzel insanlarla karsilastik ve tanistik. Hepsinin hedefi ayniydi. Hepsi Eylem 2.0 ile Yurtdisindaki bir ulkeye Evs yapmaya gidiyordu. Ama buradaki varis oncesi egitiminin de mutlaka bir amaci olmaliydi. Yoksa neden insanlar rahat yerlerinen kalkip, hic bir neden yok iken ankaraya gelsinler...Size egitimcilerimizden bahsedeyim biraz.  Musa bey, Matematikci yani asil alani o. Onur hanim ise Uluslararasi iliskiler mezunu. Her ikisi  de cok acik fikirli insanlar, Yani anlattiklarini karsi tarafa iyi satan kisiler. Onur hanim Stk egitimleri disindan bir de Oyuncak sirketine sahipmis. Bu arada  Musa bey ' in  annesi Lubnanliymis babasi ise Izmirli. Melez yani anlayacaginiz.
Egitim , ilk gunden beri karsilikli katilim ile gerceklesiyor. Yani salt egitimcilerin anlattiklarini dinlemiyor ayni zamanda interaktif sekilde katiliyor, oyunlar oynuyor hikayeler yaziyoruz ve bundan da cok buyuk zevk aliyoruz. Arada bunaldigimizda kahve aralari harika, bu arada hem biraz atistiriyoruz hem hava aliyor hem de arkadaslarla espiriler yapip  guluyoruz. Herkes, bu egitimde kendini bir sekilde on plana cikardi. Ornegin Abdullah, kirikkaleli ve cok merakli, zirt pirt soru sormakla mesgul. Hakan , icimizdeki en komigi. Ne dese millet guluyor komik yuzlu bir cocuk, ( ama bana araci olacak o da ayri mesele )
Emir, Fotografcimiz. Ona birakin aksama kadar fotograf ceksin. Cok da iyi cekiyor hakkini vermek lazim. Ozlem sozunu sakinmayan bir arkadasimiz. Bugun kullandigi ifadeler bizi guldurdu :-)
Bu egitimde Gonulluluge dair herseyi konustuk, konusulmayan bir sey kalmadi. Ozetleyeyim : Projelerimizin ne oldugundan, karsilasacagimiz zorluklara, kriz yonetimine, catismalara, Youthpass a kadar herseyi konustuk. Yarin ise Valiz hazirlama konulu bir oturum olacak. Daha sonra herkes evli evline koylu koyune.
Burada kazandiklarimiz paha bicilemez (priceless ) Yani, arkadasliklarimiz, egitmenler ile olan iliskilerimiz, ha bu arada  Otelin yemekleri de cok guzeldi, ben sahsen begendim. Burda bol bol yiyelim cunku Romanyada bu kadar yiyemeyebilirz :-) Donus biletlerimiz alindi. Yarin Istanbula donus var. Ankara buyuk bir il. Gezilecek cok yeri vardir muhakak. Ama biz dun aksam " pasaj" adli bir yere gittik. Orada 45 dakika kadar birseyler ictik. Daha sonra yuruduk ama ne yurume! Yaklasik 1.5 km yurudugumu hatirliyorum. Ayaklarima kara sular indi.
Ama bu tatli bir yorgunluk, cunku arkadaslarla vakit gecirmek paha bicilmez ;)
Son Oturumda erkekler ile kizlari ayirdilar ve daha gizli sakli konular konusuldu ama size burda bilgi vermeyecegim :-)
Ner neyse yazacak cok sey var ama uzun yazarsam okumazsiniz belki ben kisa tutuyorum. Ismini unuttugum arkadaslardan ozur dileyerek yazima son veriyorum.

Sevgiyle Kalin,

FURKAN ARISOY
18 Nisan 2012
Carsamba
Cankaya/ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder