16 Şubat 2012 Perşembe

Ask Adami : Bosson ( Staffan Olsson)

Merhabalar, herkese iyi aksamlar,
Bugunku Blogumun son konusunu ulkesinde cok da unlu olmayan bir Britney spears kadar adi duyulmamis ama sarkilarindan adeta ask kokulari yukselen Unlu isvecli sarkici, besteci ve soz yazari Bosson'a ayiracagim. Bosson, su anda 42 yasinda, 1969 dogumlu. Goteborgda yasiyor. Bossonu 2005 ten beri dinliyorum ve siki takipcisi oldugumu soylebilirim. Onda, onun muziklerinde beni etkileyen sey, Muzik ile ses uyumunun maksimum seviyede olmasi ve sarkilarin icten, cani gonulden yapilmis olmasi. Bosson, en buyuk cikisini 2001 yilindaki " One in a million" albumu ve cikis parcasi ile yapti. Bu album, Avrupada ve Asyada uc milyondan fazla satti. One in a million sarkisi, ayni zamanda " Miss Congeniality" adli filmin Soundtrack i da oldu ayni zamanda. Bossonun ozelligi, yapmacik bir insan olmamasi. O , cok dogal, cok sevecen ve tum dunya insanlarini kucakliyor. Mimiklerini cok iyi kullaniyor, ki bunu " What If I " klibinde de cok iyi goruyoruz, ha bu arada Bosson ile facebookda konustugumda ona " O klipte gercekten agladin mi?" diye sordum. O da " evet, sogan filan kullanmadik, gercekten agladim" dedi. Cok etkilendim. Vay be dedim, ask adami iste boyle olur. Bosson, 2001 de Isvec Miss guzeli ile bir birliktelik yasadi, sonra ne oldu kimse bilmiyor, kendini belki de gece hayatina verdi, cunku su an Bekar oldugunu biliyorum. Bosson, Kliplerini dunyanin dort bir yaninda cekiyor. Agirlikli olarak Isvecte cektigini biliyoruz ama bunun disinda, Rusyada ve hatta uzak doguda klip cektigi biliniyor.
 Bossonun album yaptiktan sonra klasik gittigi bazi ulkeler ve sehirler var. Herhalde bu ulkelerde cok iyi arkadaslari var onlari da bahaneyle ziyaret ediyor. Ornegin bir kac ay once Rusyada Moskowada kaldi ve burada mini konser verdi. Daha sonra Kirgizistana gitti. Burada da yeni albumunu tanitti. Bosson, cok ici disi bir bir adam. Facebookda butun ozel hayatini paylasiyor. Kaldigi odasindan tutun da yuzdugu havuza, dans ettigi kizlara ve yedigi yemeklere kadar herseyi paylasiyor ve hayranlari da surekli onu izliyor.

       En son sanirim Singapur ya da Taylanttaydi, burada bir tatil yapti, inanilmaz resimler cekti. Bu arada albumlerinden biraz bahsedelim. One in a million albumunden sonra " Rockstar" i cikardi. Bu album de en az birinci album kadar alkis aldi. Bugun, yolunuz Isvece , Goteborg a duserse, Bosson u " apollo-4" studyolarinda ziyaret edebilirsiniz, O , her daim orada ve cok calisiyor, bizlere guzel muzikler dinletmek icin. Son albumunun isimi " Guardian angel". Albumunu sinyallerini 2011 yilinda vermisti Bosson. Son zamanlarda cok fazla Guardian angelden bahsetmisti, albumun cikis parcasinin da bu olacagini anladik zaten :)
Bossonun yeni sarkilarinda, daha modern, ritimsel, daha hareketli, ve remixli parcalar oldugunu goruyoruz. Bosson da mutlaka bunu caga ayak uydurmak icin yapti.
Eger hic Bossonu dinlemediyseniz, iste size firsat, henuz hic birsey kaybetmediniz, Bu yazimdan sonra dinlersiniz artik. Size Bossonun en guzel bazi parcalarinin isimlerini yazacagim. Youtube'dan bulup dinleyebilirsiniz :
Bosson- I believe
Bosson- What If I
Bosson- Rain in december
Bosson- Efharisto
Bosson- Future's gonna be tomorrow, life is right here today
Bosson- Guardian Angel
Bosson- It's over now
Bosson- One in a million
Bosson- You opened my eyes

Haydi! Simdi Bosson zamani, simdi ask zamani, Bosson dinleyin, kulaklarinizin pasi silinsin.
Kolayliklar,

Furkan Arisoy
16.02.2012

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. 12 yaşmdan buyana dinlemekten vaz gecemediğm favori sanatcım Bosson. melankolik tarzı bana o kadar uyuyor ki tüm şarkılarını yıllardır hiç usanmadan tekrar tekrar dinlerm. evtt o gercekten olağanüstü bir insandır. ona bişeyler yazarsanız döner ya da yazdığınız yorumları beyenir kendi sayfalarında.içtendir insanlar için yaşıyor..
    Ünlü biri değldir çok Bosson.Kendi söylediği gibi o ünlü olmayı değl müziğini yapan sıradan bir sanatçı olmayı seçmiş. Kendi başına album çalışmaları yapmadan önce kendi kurduğu müzik grupu ( Elevate)döneminde çıkardığı 3parçası da kaliteli ve ses geitrmiş parçalardır-dinlenmesi gerekir.
    Yukarda tavsiye ettiğnz şarkılarına eklicek o kadar çok parçaları var ki ama bana göre ilk eklenecekler: run away with you, I need Love, This is our life ..( bana göre dedim dimi? öyle söylemem yanlış oldu.bana göre tüm şarkıları eklenmeli çünkü.en iyisi çok uzatmamak)..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Fatma
    guzel yorumlarin icin tesekkurler :)
    kesinlikle oyle .. sonradan ekledigin sarkilar da cok onemli ;)
    Bosson cok alcakgonulludur.. yorumlar yapar.. like yapar :)
    bence sanatci boyle olmali ;)
    Beni eklemek istersen
    facebookdayim
    gorusuruz
    eger bazen konusmak istersen ;)
    iyi geceler
    https://www.facebook.com/furkan.arisoy1
    FURKAN ARISOY

    YanıtlaSil